Wat is coaching?

Coaching is een professionele begeleiding van het ontwikkelingsproces van de mens (coachee). Hierbij werken coachee en coach als gelijkwaardige partners aan het behalen van zelfgekozen doelen van de coachee. Tijdens coachsessies wordt de coachee op interactieve wijze doelgericht aangezet tot effectief gedrag door: bewustwording en persoonlijke groei het vergroten van zelfvertrouwen het ontdekken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Over Equine assisted coaching.

Equine assisted coaching is een coachmethode waarbij de coachee leert over zichzelf door met het paard activiteiten uit te voeren. Met behulp van de activiteiten worden gedachtes, aannames, gedrag, gevoelens of patronen inzichtelijk en vervolgens verwerkt met de coach. Hierbij staan twee woorden centraal: Ervaringsgericht en Oplossingsgericht. Bent u geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact met mij op.

In onze maatschappij ligt de focus vaak vooral op alles wat met ons hoofd bedacht kan worden. Wat we daarbij voelen (ervaren) is vaak minder van belang. Je zou kunnen zeggen dat hier een “missing link” ontstaat. Door het ervaringsgericht leren in de coachsessies komen we als vanzelf bij wat we voelen. Dáár vind je de informatie die je uit je hoofd maar niet kreeg.

De nadruk bij deze vorm van coaching ligt op de mogelijkheden van de coachee en niet op de onmogelijkheden. In de sessie kan de coachee experimenteren en oefenen met zijn gedrag, fysieke houding en mentale houding. Hierdoor kan de coachee op onderzoek uitgaan en ontdekken wat dit oplevert. Dit maakt de coaching oplossingsgericht.